Rating Gennemsnit 85.3333
Max Rating 92
Min Rating 80
Springbank 15 år
Samtlige noter

Den moderne 15 års Springbank har fået den store sherry-tur. 100% Oloroso sherry fade. Miks af first, second og third-fill. Anbefales til en cigar, hvis man holder af den slags. Meget bedre end dem fra omkring årtusindskiftet.

Smagning 23

Anders: Total sherrybombe. Sød og mild, dog, ingen upassende tunghed i næsen. Smagen er i ret total balance. De overvældende saltnoter i et par af de tidligere er her trukket fornemt tilbage. Den er dog måske samtidig lidt tilbageholdende og udfolder sig ikke så meget. Ved tilbagevenden giver den mere, incl krydderurtenoter, og så er 10eren pludselig lidt tyndere og mindre elegant i sammenligning... (85)

Jens: Utrolig kraftig sherry i tuden. Helt over i det let harpiks/hunny-agtige. Skøn skøn skøn whisky der stryger en totalt med hårene. Syrlig/salt med en let røget kerne der smyger sig let og indhylder munden. Men måske ikke helt så markant som 10 års i udtrykket. (90)

Morten: Smuk karamel i farven. Tyk sherry i næsen kombineret med tørrede frugter og sødme. Smagen er utrolig velafbalanceret med noter af nødder, frugt og vanilje. God kraftig og rund eftersmag, som virkelig bliver hængende. Det er en SpringBank lige efter min smag, de fem ekstra år på fad har løftet denne 15 års whisky over lillebroderen på 10 år. En sand top whisky. (92)

Smagning 15

Anders: Efter vinterens Springbank-tragedie, hvor Panelet fik nys om destilleriets forbryderiske beslutning om at stoppe deres 12 år gamle aftapning, viste tæppet, der gik ned efter dén forestilling sig dog heldigvis at have håbets lysegrønne farve. I Malt og Humles netbutik fandt vi ikke bare 2 flasker 12'er, men også det spændende, nye 15 år gamle bekendskab fra Campeltown. Hos den er der masser af sødme og mørk charme, men også en friskhed man ellers ikke forbinder med Springbank. Lidt vand gør den oven i købet endnu bedre, og fremhæver en afsluttende lakridsfarvet smag. (85)

Jens: "Det her er den rigtige Springbank", sagde manden i forretningen for 2 år siden, da han viste deres sidste flaske 15 års Springbank frem. "Ikke ligesom den der 12 års sag, som jo kun er for sherry-junkierne". Sådan siger de kloge, 10 års og 15 års Spring-B er det rigtige at drikke. Så da jeg fornylig fik chancen for at købe den ellers uopdrivelige 15 års slog jeg sgu til. Og det selv om jeg synes at Springbank 10 er som en dårlig efterligning af cellulosefortynder. Og 15 års er heller ikke så god at det gør noget. Der er noget sandeltræ og vanillie. Der er salt og stensmag. Men den er mere sjælden end god. (80)

Morten: Efter Springbank destilleriet mistede sin uskyld ved smagning 12 i form af deres C.V. og 10 års aftapninger, var det med stor spænding at jeg satte næsen til glasset med 15 års aftapningen. Her mødes man af en havagtig friskhed uden salt og det er såmænd udemærket. Samgen er imidlertid helt uden overraskelser og bringer 15 års udgaven ned i gulvhøjde. Der er derfor ingen grund til at købe andet end 12 og 21 års aftapningen. (80)

Hvad synes du om Springbank 15 år?:

blog comments powered by Disqus