Rating Gennemsnit 83.5000
Max Rating 88
Min Rating 80
Lagavulin 1980 Double Matured
Samtlige noter

Købt i Gatwick Lufthavn i en stresset pause mellem to fly på vej til USA. Fra United Distillers "Double Matured" serie med luksusudgaver af deres Classic Malts.

Smagning 16

Anders: Den har altid været lidt af en sær størrelse, denne dobbeltmodnede Laga-fætter. Idag er den mørk i duften som en Highland Park, men også frugtagtig, og den bliver toppet af med cedertræ et sted. Og det er jo ganske fint, men alt i alt burde Lagavulin nok bare have holdt sig til sin enkelte gode gamle tønde istedet for at sminke sig op med lånte brædder. (80)

Jens: Den er god kraftig i næsen i aften. Jeg lugter marcipan, cigaræsker og lidt blommer. Men smagen i denne mørke Lagavulin Double Wood er mest meget tør og let bitter med meget fadsmag. Ikke så godt. Den er lidt af en joker denne double-laga. Af og til sublim. Af og til ret ligetil, som i aften (80)

Morten: Lagavulin er bestemt en fin whisky, men bliver ikke specielt meget bedre af at komme en ekstra gang på fad. Den ekstra lagring er dog ikke til at tage fejl af, for der er godt med træ i smagen. Men der er ikke rigtig så meget spræl i den. Godt forsøgt, men ikke godt nok. (80)

Smagning 7

Anders: Et kort, vanvittigt øjeblik fik jeg et whiff af stærkt parfumeret the, som den slags man kan finde i små kurve i det lokale supermarked. Men det var nok en fejl. Så jeg hæfter mig istedet ved, at Laga-double wood fik oprejsning efter sin første, noget vage optræden i en smagning. Den har en smuk, næsten portvins-agtig farve, og den er sødere og rundere end sin 16 års standard-fætter. Men der er også noget bittert et sted, næsten som garvesyren fra den the, jeg ikke tror på er der... (86)

Jens: Det er sgu en smuk farve den har, min yndlingssouvenir fra Gatwick lufthavn påsken 1999. Og så lugter den som et godt lunt bål og smager generøst blødt med ekkoer af fjern bitter citrus i finishen. Meget meget bedre end standardaftapningen, og det er egentlig underligt, for det var det første jeg fik at vide, at den i hvert fald ikke var, da jeg glad hældte den første dram på KWP-brødrene. (87)

Morten: Usædvanlig velsmagende, kompleks og spændende ved aftens smagning. Virkelig en kærkommen overraskelse. Double matured udgaven har en god "portvinsnæse" med en behagelig sødme. Smagen bæger præg af at whiskyen har fået tre år ekstra i tønden, portvinsaromaen slår også godt igennem. Samtidig er der ligesom en smag af tørret frugt. (88)

Smagning 3

Anders: Og så kom den da - den længe ventede Lagavulin Double Matured, hjembragt fra Gatwick af Jens. Og den havde flere af de Lagavulin-toner, som vi kender og elsker, men ak! De var knap så distinkte, mindre karakteristiske og mere kradse end den klassiske Lagavulin 16 års. Den smagte en del i retning af Talisker. Røgsmagen var sødere end jeg forventede, og afslutningen var ikke specielt lang. Det har man for at forvente for meget... (ingen rating)

Jens: Den så rasende godt ud, som den stod der i Gatwick lufthavn klokken 7.00 om morgenen, men den har ikke helt kunne leve op til de tårnhøje forventninger. Den er meget kompleks men også meget forvirrende, fordi de dunkle nuancer af jod og bål slører kompleksiteten. Lidt ærgerligt men måske lærer jeg at sætte bedre pris på den. (ingen rating)

Morten: Smuk dyb karamelmørk farve. Næsen er medicin og skov. Smagen er som jord, røg og jod der rammer tungen hårdt for derefter at forsvinde ud i det blå. Det er som at høre kammertonen fra et stemmejern der langsomt faider ud. Smagen er kedelig sammenlignet med 16 års udgaven, fordi den er mindre markant og forsvinder meget hurtigt. (ingen rating)

Hvad synes du om Lagavulin 1980 Double Matured?:

blog comments powered by Disqus