Rating Gennemsnit 84.5000
Max Rating 90
Min Rating 81
Balvenie DoubleWood
Samtlige noter

Efter et langt liv i bourbonfade får Balvenie doublewood den sidste toning i fine sherryfade der runder den med sødme og gør den mere kompleks.

Smagning 25

Jens: Anders blinde whisky. Svært at fange alverden i næsen, lidt druer, men ellers ikke så meget. Normal spritprocent i hvert fald. Kraftig sødme, nærmest svulstig. Jeg tror det er noget Speyside, måske noget Glenlivet eller Auchentoshan fra Lowland. Jeg tror sgu det er Auchentoshan. AAAH... Balvenie Double Wood. Klassisk! (84)

Morten: God markant sherrytud forkæler ens næsebor. Virkelig rund og afbalanceret sødme møder malt og fad. Er sikker på at vi er i Speyside. Jeg tror det er en Macallan 1981. Virkelig drikværdig whisky. Balvenie DoubleWood er navnet på den whisky Anders har med til blindsmagningen...... I det mindste ramte jeg den rigtige region denne gang. ;-) (86)

Smagning 16

Anders: Min næse bliver mødt med søde toner af chokolade fra Balvenie, der i aften er rigtigt god i duften, faktisk. Rosiner er der også et sted, og bagefter følger Speysideren op med en god smag af sødme, varme og mørk fyldighed. Ikke så meget ballade fra Balle-damen, men hygge hele vejen ned i maven. (85)

Jens: Jeg er vandt til karamelsmagen i Glenfiddich's lillebrordestilleri Balvenie. Og den er jeg glad for. Men karry? Besynderligt, men den var der! Og så var der rosenvand og cedertræ. Balvenie Doublewood er altid en fornøjelse at drikke. (90)

Morten: Tankerne ledes hen på en stor pakke med Fazer Mint chokolade, når jeg sætter snudeskaftet hen over denne whisky. En spændende indgangsbøn til en noget tam oplevelse ved denne smagning. I aften havde jeg næsten foretrukket chokoladen. (83)

Smagning 11

Anders: Sidste gang fik Balvenie på puklen for at være kedelig, men idag revancherer dette Speyside-destilleri sig. Den har taget smuk farve af sine to tønder, og den blafrer rabarbersødt & friskt i næsen. Balvenie har også hints af noget honningkage, der pirrer og undrer ved sidste snøft. I munden overrasker whiskyen positivt ved at være kraftig og mørk, og ved at afslutte med en nøddeagtig bitterhed i finishen. Nice comeback, Balvenie. (83)

Jens: Double Wood er et meget sødt og dejligt bekendtskab. Jeg har ellers ikke været så begejstret for destilleriets andre aftapninger, og har egentlig også kigget lidt skævt til denne her hjemme på hylden. Men med fin karamellisk kagesødme i næsen og behagelig toffee og nøddeflavour på tungen, der ender i lidt rosin og træ, så må man tage hatten for Balvenie. (84)

Morten: Balvenie har en flot farve, som den ligger der i glasset og flyder rundt. Næsen er god og sød, som rabarbergrød med vanilie kombineret med et strejf af luftig honingkage af den slags man kan købe i plasticbakker i supermarkedet. Selve smagen er som træ med en nøddeagtig bitterhed i finishen. Venter man længe nok er der også en snert af svedsker. Det klær virkelig Balveinie med det ekstra fad. (81)

Hvad synes du om Balvenie DoubleWood?:

blog comments powered by Disqus