Talisker
Region: Islands

Talisker 10 år

Talisker Destillerierne i Carbost laver den eneste single malt fra Isle of Skye, og den repræsenterer islands i United Distillers serie af Classic Malts.

Talisker er kendetegnet ved et intenst meget tørt røgpræg, og er generelt en krads sag. En klassisk ø-maltwhisky.


Talisker 10 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 800 kr.
Alder: 10
Rating: 83 ved smagning 16

Noter fra smagning 16

Anders: Gode gamle Talisker er lidt af en lurendrejer - nogle gange er den fortræffelig, andre gange lidt småkedelig. I aften har den brændeknuder i duften, men også noget frugtagtigt, og et lille whiff af noget medicinsk. Og så river den godt i halsen denne gang, synes jeg, hvad i alverden er den af, Talisker? Og så er den lidt endimensionel iaften... (80)

Jens: Talisker synger på sidste vers i min samling. Kun en lille slat er der tilbage. Men sikke den kan synge denne kraftige pebersvend fra Skye. Der er en god dybde af kulrøg og salt, og med lidt vand i afslører Talisker en fin finish af frugtthe. Mmmmm. (84)

Morten: Næse: Dagens pollental - birk 700. Dejlig stabil smag af røg, frisk frugtagtig finish. Stadig som at stå ved et slukket spejderbål. Så selvom Talisker så absolut vinder ved et nærmere bekendtskab, er det stadig røgen der dominerer. (86)

Samtlige noter til Talisker 10 år.