St. Magdalene
Region: Lowland

St. Magdalene 1981

Navnet St. Magdalene stammer fra navnet på det landdistrikt destilleriet ligger i, nemlig St. Magdalene's Cross. Området omkring selve destilleriet hedder dog Linlithgow. Både whiskyen og destilleriet er da også nogle gange blevet identificeret som Linlithgow.

St. Magdalene er grundlagt tidligt i 1800 tallet og blev områdets hoveddestilleri efter en større sammenlæg-ning i 1914. Destilleriet lukkede i 1983.


St. Magdalene 1981
Type: Single Malt
Aftapper: Gordon & Macphail
Indkøbspris: 775 kr.
Alder: 1981
Rating: 77 ved smagning 15

Noter fra smagning 15

Anders: Lowlandtøsen har chokolade i duften, men også noget grønt og græsagtigt. Hun er meget blød på tungen, men følger op med en ret skarp afslutning, som en rigtig kvinde. Hun følger med et spritbrus fra ganen når man synker, men føles ellers som lidt som en tør, lunken champagne. Hun giver ikke så meget, men er egentlig heller ikke dårlig. Bare sådan lidt anonym, synes jeg. (75)

Jens: Jeg synes ikke rigtig at lowland-whiskyer siger mig noget for tiden. Måske fordi det er vinter. Jeg håber det bliver bedre til sommer. St. Magdalene lagde ellers interessant ud med en god champagne-tørhed. Men derefter var det halmen der dominerede. Kun et lille whif af Cashew-nød pirrede i eftersmagen. (75)

Morten: St. Magdalene er en meget klassisk lowland whisky med en mild næse af græs og chokolade, som er ganske lokkende. Smagen er tør og meget ligetil. Overordnet smager den ikke af så meget og selvom den er behagelig at drikke er f.eks. Rosebank en klasse bedre. (80)

Samtlige noter til St. Magdalene 1981.