Rosebank
Region: Lowland

Rosebank 1988

Rosebank bliver ofte omtalt som det klassiske eksempel på en lavlandswhisky. Destilleriet benytter sit af tredobbelt destillering, som er den destilleringsmetode der oprindeligt belv brúgt ved whiskyfremstilling. Den tredobbelte destilering gør at whiskyen modnes hurtigere og derfor kan drikkes tidligere end "normale" højlandswhiskyer.

Rosebank destilleriet blev grundlagt i 1850erne og ligger i den lille by Falkirk, som er en meget gammel industriby ved Forth-Clyde kanalen.


Rosebank 1988
Type: Single Malt
Aftapper: Gordon & Macphail
Alder: 1988
Rating: 4 ved smagning 4

Noter fra smagning 4

Anders: Lowland-whisky’erne var jo lidt af en succes sidste gang, og Rosebank smagte ogsÃ¥ virkelig igennem denne gang – stik imod alle rygter om svage lavlands-produkter. Rund, mørk sødme i smagen, men indrømmet uden den store finish, der dog bød pÃ¥ Mortens pæresaft, dér langt tilbage. (4)

Jens: En lækker sag, ingen tvivl om det. Lakrids og svedsker lokker i næsen, til at tage slurke af dejlig syrlig/sød frugtagtig whisky. Måske lidt for gennemsigtig, og mangler blivende smagsindtryk. Lavlandswhiskyerne er altså bare væsentligt bedre end deres rygte. (4)

Morten: En lowlandwhisky i særklasse. Dufter af pære. Smagen er let og frisk med malt, træ og frugt. God lang eftersmag. (4)

Samtlige noter til Rosebank 1988.