Longrow
Region: Campbeltown

Longrow 10 år
Longrow Sherrywood
Longrow 14 år - Burgundy Wood 56,1%
Longrow 14 år - 46%

Lavet på destilleriet Springbank, som deres mest kraftige whisky. Destilleret to gange, modsat Springbank som får 2,5 gang.

Longrow var oprindelg et produkt af et Springbank eksperiment med at lave sin egen røgede whisky til en blend man planlagde at producere. Et projekt som blev skrinlagt, og tønderne med tørvet malt blev glemt på lagrene indtil midten af firserne, hvor de blev genopdaget og en specialudgave blev aftappet.

Siden 1994 har Springbank produceret Longrow fast. Cirka 10% af produktionen. Whiskyen er kraftigt tørvet, men røgsmagen er modsat Islay whiskyerne mere integreret og kommer først tydeligt frem på eftersmagen.


Longrow 10 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 750 kr.
Alder: 10
Rating: 87 ved smagning 16

Longrow var navnet på et destilleri i Campbeltown i gamle dage. Nu om dage lever navnet videre på Springbanks tørvede specialwhisky.

Noter fra smagning 16

Anders: Longrow dufter som en blanding af Talisker, Bowmore og Caol Ila med brændt bål, medicin og røg. Smagen følger efter i samme stil - det er som altid svært at forestille sig, at den har nogetsomhelst at gøre med Springbank. Den er lidt stærkere end de forrige dramme denne gang, og i virkeligheden synes jeg, at den er mere kraftig end køn i aften... (83)

Jens: Den her er jeg altid ked af at have med til smagning, for jeg elsker den så højt, og jeg synes aldrig de andre giver den løn som fortjent. Longrow er de fine nuancer af gårsdagens bålfest der stadig hænger i tøjet, og en kraftig salt og sødme, der åbner op for en endnu kraftigere tjærerøg der varer ved. Og fatter de andre så det? Nej! (90)

Morten: Det er mig altid en gåde hvordan Springbank med sine ellers runde og velafbalancerede whiskyer, er i stand til at brygge en kraftig satan, som Longrow. Men faktum er at det kan de og de gør det sublimt. Smager som trækul og det er ikke så ringe endda. Jeg er sikker på at bålene ved den årlige KFUK sommerlejer dufter som Longrow. Så tag roligt med på næste sommerlejer. (88)

Samtlige noter til Longrow 10 år.


Longrow Sherrywood
Type: Single Malt
Indkøbspris: 825 kr.
Alder: 10
Rating: 87 ved smagning 14

Noter fra smagning 14

Anders: Jeg synes ikke den giver så meget i duften, denne Longrow Sherrywood, men til gengæld har den både tørv og røg i smagen - ja, jeg kunne næsten tage den for at være en Talisker. Den smager helt OK, denne dram, men som den sherryjunkie jeg er, må jeg indrømme at fadet ikke har gjort helt så meget, som jeg håbede på. Jeg tænker - som jeg så ofte gør med Longrow - at jeg bedre kan lide de "rigtige" Springbank. De andre skoser mig, men hvad? De ved jo ikke bedre... (85)

Jens: Så er der Longrow på bordet vi ved jo alle, hvem der er KWP's lille Longrow-groupie. Og hold da op hvor mine hænder rystede forventningsfuldt da jeg løftede sherry-longrow for at trykke hende mod mine læber. Og alt var smukt. Med vanlig røg og en sær rund duft var der noget persille/citron agtigt der drillede, mens der var lidt opvaskevand i duften. Så kom der medicin og lidt rosin og let let jordbær/hindbær og koriander som var det en slags thai-mad. Ingen tvivl. Springbanks produkter ligger godt når de ligger på sherry-fade. (89)

Morten: Næsen på denne Longrow er svær af identificere, ligesom jeg også mangler ord for at kunne identificere smagen, men det skyldes først og fremmest den nar der absolut skulle ryge en fed cigar nede på Kruts da vi nåede til denne whisky. Men som en anden forårsrulle ligger Longrow sherrywood godt i maven og jeg er derfor ikke bange for at anbefale den. (86)

Samtlige noter til Longrow Sherrywood.


Longrow 14 år - Burgundy Wood 56,1%
Type: Single Malt
Indkøbspris: 785 kr.
Alder: 14
Rating: 86 ved smagning 23

11 år i bourbon refill. 3 år i Bourgogne casks. 7800 flasker. 45-50 ppm.

Noter fra smagning 23

Anders: 56,1 hårde procent, aftenens stærkeste. Og så på burgundyfade i tre år, intet mindre. De fornægter sig heller ikke, de tre år. Måske er det fordi det er dram nr 7, men den dufter fantastisk! Og farven er jo decideret sexet. Jeg synes til gengæld, at smagen drukner lidt i alkohol. Selv med lidt vand forbliver den lidt sprittet anonym. Smider man lidt mere i, begynder den at arte sig, dog. (85)

Jens: Dyb mørk næse. Tør chokolade i næsen. Let lilla malty. Stringent syret næse. Tight straight start, næsten snerpende syre. Går direkte over i røget karamellet midte. Skøn varm røgethed. Ikke streng rough som Islay men mere som en dyne man ligger i. Har skøn lime-agtig kant på sin eftersmag. (89)

Morten: God kraftig næse med masser af jod, tørv, røg, krudtslam og vådt fyrværkeri. Meget intens. Smagen er voldsom men lidt ustruktureret. Meget stærk pga cask straingth. Eftersmagen er mere behagelig og underlig mild med lidt fad. (83)

Samtlige noter til Longrow 14 år - Burgundy Wood 56,1%.


Longrow 14 år - 46%
Type: Single Malt
Indkøbspris: 785 kr.
Alder: 14
Rating: 85 ved smagning 23

Longrow 14 års ligger i miks af fresh og refill. Miks af primært oleroso og andre fino etc.

Noter fra smagning 23

Anders: Acetonenæse og sliksødme. Minder fra dage på havnen med bundmaling. Ganske blød på tungen, men med tørverøget salt og sprit i finishen. Det er dog svært at se hvorfor man for alvor skulle blive Longrow-fan hvis man kun fik denne her, synes jeg. Jeg bliver i hvert fald aldrig rigtig fanget idag. (80)

Jens: Syret sherryet næse næsten snerpende. Fintet salty let. Lidt blomstret/hunny-agtig. Meget dejlig og nærmest frugtig. Blyantspids. Meget sen røgsmag. Lidt i afdæmpet familie med Talisker. (90)

Morten: Let jod i næsen kombineret med duften af ferskvandssø. Smagen er god og afbalanceret. Imponerende hvordan smagen af røg og tørv først kommer når whiskyen kommer i svælget. Eftersmagen er mild med noter af jod. (86)

Samtlige noter til Longrow 14 år - 46%.