Lagavulin
Region: Islay

Lagavulin 16 år
Lagavulin 1980 Double Matured

Lagavulin er en klassisk Islay-whisky. Den har en markant tør røget karakter, men kendetegnes ved en stor smagsudvikling med mange nuancer. En meget aristokratisk whisky.

Destilleriet ligger i nærheden af Port Ellen og er idag ejet af United Distillers, der bruger mærket som repræsentant for Islay i sin serie af ‘Classic Malts’.

Lagavulin betyder ‘hulningen hvor møllen ligger’ pÃ¥ gælisk.


Lagavulin 16 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 365 kr.
Alder: 16
Rating: 84 ved smagning 25

Lagavulin 16 års er den klassiske udgave af den kraftige Islay. Det er den United Distillers lancerer i deres classic malts serie.

Noter fra smagning 25

Anders: Ikke ude fra øerne, så vidt jeg kan dufte. Får desværre ikke så mange karakteristiske noter i næsen. I smagen får jeg noter af medicin, som forvirret mig. Og røg, som jeg ellers ikke fik meget af i duften. (Ved genduft får jeg pludselig tekstil - nyt tøj?) Jeg har lyst til at sige at det er en Oban... Rater den - blindt - 82 Den er en Lagavulin?! Dammit, det er svært... (82)

Jens: Kølig røg. Indtagende. Meget straight næse. Ikke så røget i næsen. Men på tungen får man et klart lakrids-agtig varm røg-aroma. Fadet smager dejligt igennem, og balancerer og integrerer smagen skønt. Klare bitre noter langs kanten af tungen. (85)

Morten: Spændende næse som leder tankerne hen på en Speyside eller Highland. Dejlig rund og raffineret smag med malt og super balance. Virkelig drikbar. Springer på Anders ide om at det er en Oban 14 års. Overraskelsen er derfor temmelig stor da Jens afslører at det er en Lagavulin 16 års vi smager på..... Havde ellers svoret at jeg altid ville kunne spotte en så markant Islay whisky, men nej. (86)

Samtlige noter til Lagavulin 16 år.


Lagavulin 1980 Double Matured
Type: Single Malt
Indkøbspris: 595 kr.
Alder: 1980
Rating: 80 ved smagning 16

Købt i Gatwick Lufthavn i en stresset pause mellem to fly på vej til USA. Fra United Distillers "Double Matured" serie med luksusudgaver af deres Classic Malts.

Noter fra smagning 16

Anders: Den har altid været lidt af en sær størrelse, denne dobbeltmodnede Laga-fætter. Idag er den mørk i duften som en Highland Park, men også frugtagtig, og den bliver toppet af med cedertræ et sted. Og det er jo ganske fint, men alt i alt burde Lagavulin nok bare have holdt sig til sin enkelte gode gamle tønde istedet for at sminke sig op med lånte brædder. (80)

Jens: Den er god kraftig i næsen i aften. Jeg lugter marcipan, cigaræsker og lidt blommer. Men smagen i denne mørke Lagavulin Double Wood er mest meget tør og let bitter med meget fadsmag. Ikke så godt. Den er lidt af en joker denne double-laga. Af og til sublim. Af og til ret ligetil, som i aften (80)

Morten: Lagavulin er bestemt en fin whisky, men bliver ikke specielt meget bedre af at komme en ekstra gang på fad. Den ekstra lagring er dog ikke til at tage fejl af, for der er godt med træ i smagen. Men der er ikke rigtig så meget spræl i den. Godt forsøgt, men ikke godt nok. (80)

Samtlige noter til Lagavulin 1980 Double Matured.