Hirsch
Region: Speyside

Hirsch Straight Rye 13 år

Adolf Hirsch's navn klinger skønt i ørerne på Bourbon afficonados. Hirsch er ejer af et lager af en af de fineste Bourbons der er til at købe for penge.

Hirsch er det man kalder en small batch aftapper. Og firmaets ry er bygget op omkring specialaftapninger af en Pensylvania Bourbon kaldet Michters, der lukkede for mange herrens år siden.

Adolf Hirsch opkøbte et lager af denne Pot Still destillerede Bourbon, og har siden haft dem liggende på ståltanke for at stoppe modningsprocessen. Fra disse tanke aftapper Hirsch små batches af Bourbon, der er blevet noget af det ypperste kultwhisky man kommer i nærheden af.

Hirsch har også skaffet et lager af ældre Rye whisky, som bliver solgt som 13 år gammel.


Hirsch Straight Rye 13 år
Type: Straight Rye
Indkøbspris: 725 kr.
Alder: 13
Rating: 91 ved smagning 21

Købt i Juuls. En small batch aftapning fra samme producent som Rip van Winkle's 13 års rye. Kraftig, fyldig og rigtig rigtig god.

Noter fra smagning 21

Anders: Der er mere træ up front end i Wild Turkey, men der er også noget bolscheagtigt i denne Hirsch, der må have ligget og hygget sig i en god, sød tønde. Sødmen fortsætter behageligt i smagen, men en anelse salt som kontrast. På tungen afslører denne rye sig som en lækkert fed og kraftig dram, der smager fortrinligt! Noget vingummi og friskbagt rugbrød dukker pludseligt op og tilfører en sprælsk afslutning... (89)

Jens: Det her er fabelagtig whisky. Utrolig mørk og lækker ser den ud, når man har skænket fra flasken med det sorte laksegl. Og her fornemmer man rigtig hvilken tyngde rugkerner kan give en dram. Næsen er enorm med vanilje, tobak, kage og en skarp ruglugt. Smagen er utrolig fyldig, nærmest præget af fedme, og igen med en klar klang af rug. Finish er der rigeligt af. Rugwhisky bør man have mindst en flaske af i samlingen, og ikke kun til at lave Manhattan-cocktails af, som min demente kollega Dennis hævder. (91)

Morten: De kan noget særligt de der Rye whiskyer og Hirsh er ekstra speciel med en flot designet flaske og en fedt laksegl. Detaljer vil nogen måske mene, men det giver noget ekstra. Hirsh dufter af sød vanilje, lakridsrod og ahornsirup. Meget velafbalanceret og lækker med en parfumeagtig sødme, som bare holder. Denne Rye whisky skal smages!!!! Især af folk som påstår at de ikke vil drikke andet end single malt. (92)

Samtlige noter til Hirsch Straight Rye 13 år.