Glenugie
Region: Highland

Glenugie 1967

Glen Ugie var Skotlands østligste destilleri indtil det lukkede i starten af firserne. Whiskyen har aldrig været tilgængelig som officiel single malt, men der bliver ved med at dukke enkelte fade op på markedet.

Men Glen Ugie er ikke mere, så hvis man skal smage denne whisky gælder det om at kridte skoene, før det er for sent.


Glenugie 1967
Type: Single Malt
Aftapper: Gordon & Macphail
Indkøbspris: 750 kr.
Alder: 1967
Rating: 87 ved smagning 8

En af de ældste whiskyer KWP har haft fingrene i. Utrolig kompleks, til tider lige i overkanten, men altid spændende.

Noter fra smagning 8

Anders: Glen Boogie Woogie danser igen! Først sidestepper den sig igennem en stikkende metalduft, med hoftevrik af lakrids og rabarber, siden valser den sig hængende afsted med en lidt tynd fornemmelse i munden. Efter et par besynderlige pirouetter af rÃ¥t kød og røget laks tripper Glen U. til sidst afsted mod udgangen – mere mærkelig end egentlig charmerende... (81)

Jens: Min ældgamle Glenugie fra det yderste østlige højland er lidt af et mysterium. Når man stikker næsen i den sødlige duft med rabarber og lakrids kan man godt forberede sig på at blive overrasket. Det ene øjeblik smager den af blommer og let malt, det andet øjeblik toner den over i røget laks og råt kød. Et glimrende valg, hvis man trænger til at få motioneret smagsorganerne. (88)

Morten: Glen Ugie er en forunderlig trylledram, som dufter af tørrede figner og lakridsrod. Smagen havde en vandig hinde, som ligesom skulle tygges hul på, hvilket synes at have samme effekt som når Aladdin gnider på sin lampe. Så åbner Glen Ugie op for en forvandlingskugle af let bitter malt, der synes at forandre sig for hver slurk. Finishen er som at sutte på en frisk vindrue. En fantastisk oplevelse. (92)

Samtlige noter til Glenugie 1967.