Glenkinchie
Region: Lowland

Glenkinchie 10 år

Glenkinchie er en af de seks klassiske malts fra United Distillers. Distilleriet blev grundlagt tilbage i 1830'erne og siden alvorligt moderniseret i mellemkrigsårene. Siden 1968 har man i det tidligere malteri kunnet finde et lille museum for maltwhisky, blandt andet med en smuk model af Glenkinchie's destilleri.

Michael Jackson foreslår Glenkinchie's blide, græsagtige sødme til efter at man har gået en tur i de bløde, grønne bakker omkring Glenkinchie.


Glenkinchie 10 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 330 kr.
Alder: 10
Rating: 78 ved smagning 13

Noter fra smagning 13

Anders: Jeg kan altså dufte metal i denne mærkelige whisky. Og syntetisk kløverduft, hvis man kan forestille sig noget sådant. Glenkinchie er en stram, straight, lidt skarp whisky, der slutter kort og afstumpet med den sædvanlige malt. Lidt for enkel, lidt for kedelig og lidt for tynd til min smag. (75)

Jens: Den er uendelig straight og dejlig simpel og det er det bedste man kan sige om Glenkinchie. At United Distillers sælger denne her i deres Classic Malt serie er simpelthen en total misforståelse. Efter sigende er det vist også mest fordi destilleriet ligger meget tæt på en praktisk motorvej. (78)

Morten: Ja, jeg duftede lige efter en ekstra gang, da jeg tydeligt blev mindet om en bøtte med papirklips ved at dufte til Glenkinchie. Papirclipsen bliver bakket op af mild chokolade og så er man klar. Meget malt i smagen som næsten går over i øllebrød i finishen. Lidt kedelig whisky, som ikke overrasker nok. (80)

Samtlige noter til Glenkinchie 10 år.