Glengoyne
Region: Highland

Glengoyne 17 år

Glengoyne er fra 1833 og ligger meget sydligt i højlandet nord for Glasgow. Ja faktisk var det indtil 1970'erne regnet for et lavlandsdestilleri.

Og Glengoynes whisky er da også utrolig mild og god uden spor af nordens barskhed. Den har en dog en dybde og kraft i sødmen som afslører Glengoyne som en ægte højlænder.


Glengoyne 17 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 458 kr.
Alder: 17
Rating: 81 ved smagning 13

Noter fra smagning 13

Anders: Duften er lidt af en menu. Rabarberkompot med chokoladebudding og en lille portion øllebrød som sideorder. Men desværre smager den en hel del mere behersket, som hengemt brød og ikke ret meget andet. Stik modsat sidste gang vi stak næsen i glasset hos highlanderen her. Men sådan kan det gå. Glengooing er ikke så meget 'gooiinggg' som 'plåk'. (82)

Jens: Ja, det er frugtgrød. Jordbærgrød light for at være helt præcis! Og Glengoyne har også lidt sandeltræ og mandel der vimser. Men det er en kort fornøjelse. Som så mange andre små destillerier så lader Glengoyne sig totalt overdøve at en hardcore maltfinish, som jeg ærligt talt finder en uendelig bondsk og kedelig. (78)

Morten: Whiskyen med et navn, som minder om en spiritusprøve, leder tankerne hen på lakmus og frugtgrød når der snusens til den. Har en klar smag af peber, som overrasker med en maltet finish. God til en fisketur i koldt vejr. (84)

Samtlige noter til Glengoyne 17 år.