Glen Scotia
Region: Campbeltown

Glen Scotia 14 år

Glen Scotia er havnet i mølposen - en skæbne, der desværre har ramt en del destillerier efterhånden.

Udover Springbank er Glen Scotia det eneste Campbeltown destilleri, og der er et vist familieskab mellem disse to whiskies - noget salt og noget tørverøg til fælles.

Det siges, at en tidligere ejer, der druknede sig i 1924 i Campbeltown Loch, tuller rundt og spøger på destilleriet om natten.


Glen Scotia 14 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 299 kr.
Alder: 14
Rating: 81 ved smagning 15

Noter fra smagning 15

Anders: Glen Scotia ligger dejligt oliet i glasset, og er tyk og lækker at se på. Sød i duften med karamel og abrikos på grænsen af det tilladelige. Måske er der endda et lille whiff af vanille? I munden føles Campeltown-lillesøsteren som eftersmagen af en fyldt chokolade, kombineret med en salthed og måske oven i købet lidt peber. Egentlig ikke så tosset. (80)

Jens: Det er en muggen fætter der klukker rundt i mit glas. Der er også sådan lidt støv over Glen Scotia. Destilleriet er ellers lige begyndt at brygge igen og hurra for det. Glen Scotia er med sin lette aromatiske østershattesmag, og den varme chili og saltede eftersmag et fint bekendtskab. (79)

Morten: Man mødes af en tung sødme af hengemte æbler, når man sætter snudeskaftet hen over et glas med Glen Scotia og det er ikke så tosset endda. Smagen er mandel og marcipanagtig med salt i finishen. Hvis Anton Berg bare smagte som denne whisky. (85)

Samtlige noter til Glen Scotia 14 år.