Glen Albyn
Region: Highland

Glen Albyn 1973

Endnu en af de whiskyer der lever et stille efterliv i Gordon og Macphails enorme whiskykældre. Destilleriet er forlængst historie, og blev revet ned for at gøre plads til et supermarked i byen Invernesse i 1980'erne (suk).

Whiskyen har aldrig været lanceret som single malt, men findes i forskellige aftapninger. Den bærer præg af det markant og lidt 'gammaldavs' maltede, som man genfinder det i mange af de andre gamle forsvundne destillerier.


Glen Albyn 1973
Type: Single Malt
Aftapper: Gordon & Macphail
Indkøbspris: 675 kr.
Alder: 1973
Rating: 83 ved smagning 15

Noter fra smagning 15

Anders: Den gamle Albyl-fætter er både krydret og støvet i smagen, og har i det hele taget et kompeksitetsniveau betragteligt over de foregående. Den har en snert af noget medicinsk, men det kan være det bare er Albyl-navnet, der suggestivt snyder min tunge. Til gengæld er der ingen tvivl om, at smagen skriger maaaaalt før den slutter sødt og godt. (81)

Jens: Det startede sgu egentlig meget godt, der var lovende dufte og små drilske toner over hele linien. Men men men, så pludselig trampede en massiv maltflodhest igennem smagsbilledet på den mest brutale og ucharmerende måde. Og da røgen lagde sig var der kun lidt sødme tilbage. Temmelig rodet synes jeg, men ikke helt ueffen. (80)

Morten: Jeg har altid synes at der var noget særligt ved Glen Albyn og det er ikke kun fordi at den normalt står og hygger sig oven på mit køleskab. Nej Glen Albyn er altid god for en overraskelse i smagen. Ved denne smagning stod den på tjære til at begynde med, som blev rundet af med god lakrids - hvabehar. (87)

Samtlige noter til Glen Albyn 1973.