Edradour
Region: Highland

Edradour 10 år

Skotlands mindste destilleri er et vaskeægte gårddestilleri beliggende i det centrale højland. Det er det sidste af sin slags i Skotland, og fra Edradour gården er der blevet solgt whisky siden 1837.

Edradour er lidt en chancewhisky. Whiskyen bliver brygget i så små partier, at den svinger meget fra år til år. Generelt er tale om en rimelig oliet sag med mange skæve smagsnuancer. Det kan formodentlig tilskrives destilleriets meget små stills.

Destilleriet lancerede sin første single malt i slutningen af 1980'erne og ejes i dag af Pernod Ricard.


Edradour 10 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 365 kr.
Alder: 10
Rating: 84 ved smagning 18

Deleflaske indkøbt af Jens til KWP 18. Et spøjst og spændende bekendtskab.

Noter fra smagning 18

Anders: Der er emmenthaler (måske endog cheddar) i duften hos denne dram, der har en meget smuk gylden farve. Smagen er til gengæld MEGET mystisk - ligesom at sætte læberne til en håndsæbeautomat på et offentligt toilet. Når man lader den hvile lidt i munden, kommer der noget sødligt, krydret frem - som paprikachokolade... Edradour er noget af en udfordring, må man sige. (76 for smag, 85 for oplevelse - måske 82 ialt?) (82)

Jens: Edradour er altid et sats siger de kloge fordi destilleriet er så småt. Men i aften var den virkelig en oplevelse. Den lugtede meget pikant af parmesan med en tør sandeltræ/tobak ting. Og da jeg satte læberne til den... Wow! En underlig håndsæbeagtig start der bølger over i sandeltræ og cayennepeber med en superlang finish. Virkelig spændende. (84)

Morten: Edradour er nok mere spændende end den er god, men ved en smagning må jeg nok indrømme at jeg lader mig forføre af det nye og det spændende. Dufter af ost, parmesan eller grubbeost, kombineret med sur yoghurt. Smagen holder sig ikke tilbage og jeg får umiddelbart associationer af den lyserøde pumpesæbe som man nogle gange ser på offentlige toiletter. Der er da også strejf af shampo... en slags alt i en bodyshampoowhisky. Eftersmagen er en virkelig mærkelig blanding af abrikoser, sæbeboblevand og våde sten. Virkelig en på opleveren med laaaang eftersmag. (86)

Samtlige noter til Edradour 10 år.