Dalwhinnie
Region: Highland

Dalwhinnie 15 år

Dalwhinnie destilleriet er det højest beliggende destilleri i Skotland og ligger i Drumoachter passet. Placeringen blev valgt på grund af den nærliggende sø Lochan Doire-Uaine Destilleriet blev grundlagt i 1897 og hed oprindeligt Strathspey. Det er ejet af UDV, som markedsfører Dalwhinnie 15 års, i deres classic malt serie.


Dalwhinnie 15 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 350 kr.
Alder: 15
Rating: 75 ved smagning 5

Noter fra smagning 5

Anders: Denne United Distillers klassiker var heller ikke denne gang noget overvældende bekendtskab. Der er lidt svamp og lidt acetone i den, men lige så fantastiske sådanne mærkelige blandinger kan være, når de er rigtig ramt, lige så irriterende kan de være når de fejler målet. (76)

Jens: Klassisk malt eller ej, så bliver Dalwhinnie aldrig en favorit hos denne KWP-gane. Med skarp mos og rust og læder, tager Dalwhinnie en skævert over i let, men udistinkt farinsødme og en mørk finish. Mange noter kan godt gøre mere skade en gavn. (74)

Morten: Dalwinnie er en udmærket whisky uden at englene ligefrem synger. Næsen er metalagtig som papirklips og acetone. Smagen er skarp malt og ukompliceret. Hænger og har let mos i finishen hvis man er tålmodig. (75)

Samtlige noter til Dalwhinnie 15 år.