Auchentoshan
Region: Lowland

Auchentoshan 10 år
Auchentoshan Three Wood

Auchentoshan er et godt eksempel på lavlandswhiskyernes stil og har vundet adskelige priser. Whiskyen får sin bløde smag pga. destilleriets tredobbelte destillering, der samtidig gør whiskyen hurtigt drikkemoden.

Destilleriet blev grundlagt i 1974 og ligger i den nordlige udkant af Glasgow og har i øvrigt fået flere arkitekturpriser.


Auchentoshan 10 år
Type: Single Malt
Indkøbspris: 285 kr.
Alder: 10
Rating: 85 ved smagning 6

Noter fra smagning 6

Anders: Auchentoshan er en af de lavlandswhiskyer, der ligger godt i maven. En rig duft med frugt og urter sniger sig op i mine næsebor, og selvom smagen undrer ved første "øjekast" – er det brød? er det træ? nej, det er Auchentoshan! – sÃ¥ er der en dejlig, overbevisende snert af tørret frugt i afslutningen. (82)

Jens: Auchentoshan er en ganske karakterfuld lowlander, med sødme og træ i smagen. Faktisk kunne den godt kommer med i konkurrencen for Speyside-lookalikes, og det trækker lidt ned hos herværende paneldommer. Jeg kan godt lide whiskyer vil være deres egn bekendt, og derfor kunne jeg godt tænke mig mere græs og citrus og drilsk mildhed i Auchentoshan. (82)

Morten: Sød frisk næse af svedske og lemonade, virkelig indbydende i aften denne min "andenkører" af mine lowlandwhiskyer. Sagen er let træagtig med en sød tome i baggrunden, som giver whiskyen en godt helstøbt indtryk. Den smagte mig virkelig godt i aften. (90)

Samtlige noter til Auchentoshan 10 år.


Auchentoshan Three Wood
Type: Single Malt
Indkøbspris: 399 kr.
Alder: 10
Rating: 75 ved smagning 20

Noter fra smagning 20

Anders: Auchentoshan Three Wood har jeg jo selv haft stående på hylden derhjemme før i tiden, og jeg har egentlig altid godt kunnet lide den. Murray var ikke så begejstret for alt det der lagrings-hejs med forskellige fade og sådan, men jeg synes nu stadig at lavlanderen holdt ok, uden dog at imponere. Varm sødme, men måske i eftersmagen for meget bitterhed. (78)

Jens: Jeg har aldrig været den store fan af lavlandsklassens kraftige dreng, Auchentoshan, og deres 3 i en wood finish whisky kom heller ikke så heldigt i hus i aftes. Der var noget surt i næsen, der skæmmede den ellers lovende sødme som portvins- og sherry-fadet havde efterladt i drammen. Og der var ganske rigtigt en væmmelig sur træsmag, der skæmmede balancen i denne aftapning af Auchentoshan Three Wood. Det er sket et par gange efterhånden, at jeg har drukket sherrylagrede whiskyer, der var ødelagte. Det er mangel på de gode sherryfade, så industrien bruger revl og krat. (72)

Morten: Sidst jeg smagte denne whisky var på Kruts Carport og der smagte den heller ikke godt. Har en spøjs og lidt anonym næse. Den brænder på tungen, har ingen eftersmag og er lidt bitter og kedelig. Aftenens største skuffelse som ikke er en god repræsentant for de ofte undervurderede lavlandswhiskyer. (76)

Samtlige noter til Auchentoshan Three Wood.