Arran Malt
Region: Islands

Single malt whisky from the Isle of Arran, 46 vol.
Single Malt Whisky from the Isle of Arran
Lochranza 1996 - Isle of Arran

Et af de få selvstændige destillerier i Skotland Holder til ved Lochranza på Isle of Arran ude ved vestkysten. Åbnede så sent som i 1995.


Single malt whisky from the Isle of Arran, 46 vol.
Type: Single Malt
Aftapper:
Alder: 15
Rating: 84 ved smagning 25

En 46 procents version af Tore & co.s private Isle of Arran tønde.

Noter fra smagning 25

Anders: Meget mild i næsen. Ikke så mange klare noter. Måske hint af umodne bær. Morten siger hindbær. Billedet i mit hoved er snarere grønne jordbær, men det er nok lidt søgt. Det er første dram i aften, så lidt skarp. Men gode noter af træ, frugtsnert på det bagerste af ganen. Ikke voldsomt overbevisende, men udmærket hverdags-whisky. (82)

Jens: Let og fruity næse, der faktisk minder mig om min gamle Lochranza, dengang destilleriet kun var 4 år gammelt. Sådan helt Lowland agtig i duften. Meget mild og creamy på tungen, med en god malt kerne. Rigtig velbalanceret. Meget god kvalitet. (85)

Morten: Spændende let næse med et strejf af hindbær på en regnvåd busk. Smagen er let og imødekommende med en rund fadnote og dejlig lang eftersmag i god balance. (84)

Samtlige noter til Single malt whisky from the Isle of Arran, 46 vol..


Single Malt Whisky from the Isle of Arran
Type: Single Malt
Aftapper:
Indkøbspris: 450 kr.
Alder: 15
Rating: 86 ved smagning 25

Aftappet fra en enkelt tønde hos Arran. Denne flaske er nummer 24. Holder en procent på 53.7. Hjemtaget af gruppe af danske entusiaster i 2011.

Noter fra smagning 25

Anders: Træ og sherry i sødmefuld næse. Dog også lidt sprittet, på en måde som gør det svært at fange flere noter. Eller også er jeg bare ude af form. Fanget måske lidt af Jenses lakrids fra tidligere. Den er såmænd ganske drikværdig, men svært at sætte fingeren på. Med lidt vand fanger jeg faktisk lidt af den sære vingummi fra de gamle Lochranza-dage?! (85)

Jens: Med anbefalingen fra Toke på Google+ er vi tilbage i 98 oktan versionen af selvsamme Arran whisky. Her bliver de lyse toner klemt lidt af spritten. Voldsomt med så let en whisky i cask, hvor spritten dominerer ved take-off, men efterhånden cruiser der noget rosenvand og akacie-honning frem på en creamy skøn malt-slæde. Kvalivare. (87)

Morten: Let abrikos kombineret med vingummisødme i næsen. Overraskende let og rund i smagen, nærmest blomsteragtig. Imponerende når det er en cask strength whisky der holder 53,7% alkohol. Alt i alt en fin dram. Udmærket anbefaling Anders har fået der på Google+. (86)

Samtlige noter til Single Malt Whisky from the Isle of Arran.


Lochranza 1996 - Isle of Arran
Type: Single Malt
Aftapper: Blackadder
Indkøbspris: 540 kr.
Alder: 1996
Rating: 84 ved smagning 16

Noter fra smagning 16

Anders: Lufthansa lægger ud med græs i duften, og følger op med lidt bøgeskov i maj, hvilket jo er ganske passende. Smagen er mere kompleks og mere sød i det, og dukker den der mystiske melonvingummi op, som vi også havde sidst. Sidste gang blev jeg så overrumplet af Lochranza, at jeg smed lidt ekstra point efter den - men idag er den mest mærkelig. (81)

Jens: Sidste gang havde Lochranza lidt af en chok-entre på KWP-scenen. Men glorien er allerede falmet lidt. Den ungdommelige dram har det svært i dette meget rutinerede selskab. Alligevel hænger Lochranza godt ved med den karakteristisk paprika og melonvingummi med peber. Jeg glæder mig til at smage en rutineret whisky fra dette destilleri! (86)

Morten: En sprælsk fætter, som nok skal få Isle of Arran banket godt og solidt ind på whiskykortet. Den unge whisky har endnu ikke fundet sin stil i tønderne og rummer både en duft af melonvingummi og sødme i smagen. Jeg bliver ledt hen på tankerne af Mikado, som kunne købes i alle regnbuens farver i Brugsen da jeg gik i folkeskolen. (86)

Samtlige noter til Lochranza 1996 - Isle of Arran.