Ardmore
Region: Highland

Ardmore 1996 Denmark edition

Fra Aberdeenshire øst for Speyside. Bygget af Teachers, særligt til brug i deres Highland Cream. Et af de største single malt destillerier i Skotland, men langt størstedelen bruges i blends.


Ardmore 1996 Denmark edition
Type: Single Malt
Aftapper: Gordon & Macphail
Indkøbspris: 685 kr.
Alder: 1996
Rating: 84 ved smagning 25

Købt som Juuls vinhandels ene bud på til KWP smagning nummer 25. Denne aftapning har mere røg en Ardmore traditionelt udviser. Anbefalet af Henrik Bay fra Juuls.

Noter fra smagning 25

Anders: Der er da nogle, der har været på hugst i det store medicinskab - uden at den dog bliver til Bowmore-ballade. Utroligt flot farve. Rødbrun på den der frække facon... Den første smag der rammer munden er chokolade, men i øjeblikket efter rammer en pebret kilden på tungen, og den bliver ved og ved med at hænge, og overdøver alt andet. Synes ikke den er voldsomt sofistikeret. Måske endda en smule uinteressant? Den åbner sig dog med lidt vand, og bliver næsten frugtig - og væsentlig mere drikbar. (82)

Jens: Klar kølig røg på næsen, med lidt medicinske noter, sådan lidt gammel gaze-agtig. Men røgen er meget fint integreret med noget hindbærsød frugt. Kraftig peppery og røget på en kølig stenet måde. Meget markant lang smag, og stor sødme på eftersmagen mens Ardmore langsomt trækker spyt frem i ens mund, mens spritten kildrer smagsløgene. Well played Juuls! (88)

Morten: Drammen har en virkelig smuk farve af klar karamel. Næsen er intens med kulstøv og jod som indersiden af låget på en Webergrill. Der kommer også et strejf af svesker når man giver den tid. Smagen er meget peberagtig og nærmest muserende og prikkende på tungen. Alkoholen trænger også godt igennem. Er lidt skuffet over at den ikke åbner mere op i forhold til den meget raffinerede duft. God klassisk maltsmag til sidst, men den kommer ikke ind på min liste over top køb til maksimalt 500 kr. (81)

Samtlige noter til Ardmore 1996 Denmark edition.