Aberfeldy
Region: Highland

Aberfeldy 1978

Aberfeldy blev grundlagt af Blendkongen Tommy Dewar i 1886 og indgår stadig i dag som en vigtig del af den berømte Dewar's Blend. Destilleriet ligger i det centrale Skotland ved floden Tay, der er Skotlands længste flod.

Destilleriets rolle som Dewar's blendemalt bliver yderligere understreget af at destilleriet indtil 1960'erne havde egen jernbaneforbindelse sydøstover til Dewar's varehuse i Perth.

Destilleriet benytter sig af ganske store kedler på 20.372 liter, og det giver en meget frisk og let sprit.


Aberfeldy 1978
Type: Single Malt
Aftapper: Gordon & Macphail
Indkøbspris: 725 kr.
Alder: 1978
Rating: 83 ved smagning 18

Selv om Aberfeldy efter sigende skulle være bedst som 12 årig, så var den lille miniflaske med 23 år gammel Aberfeldy en stor oplevelse

Noter fra smagning 18

Anders: Feltets blegeste whisky i aften er et af Mortens kræmmerkøb, men det er der jo ikke noget i vejen med. Den virker lidt barsk i næsen, mens smagen er frisk og meget urteagtig, nærmest ovre i herbes de provence! En dram med en nogenlunde solid bund, dog ovre i det sprittede. Aberfeldy afslutter bizart på maskinolie og garage associationer (81)

Jens: Miniflasken med 23 år gammel Aberfeldy var en fornøjelse. Simpelthen. Der var en let pebret næse med en duft af lun vaniliekage. Smagen åbnede med vanilie. Den var sød og mild med sådan lidt Mariekiks med margarine over sig. En god start. (82)

Morten: Min lille miniflaske med Aberfeldy, som jeg købte sammen med min Royal Lochnagar hos Juuls, her en virkelig imødekommende duft. Den er frisk og vandig med peber, som er dejligt på en varm sommeraften. Smagen er frisk som næsen og leder tankerne hen på urtethe, der folder sig ud i en blanding af malt og solbær. En virkelig god start på aftenens smagning. (87)

Samtlige noter til Aberfeldy 1978.